Zelený jačmeň-mladý jačmeň

Zelený jačmeň alebo tiež mladý jačmeň

Zelené potraviny sú čím ďalej tým viac obľúbenejšie u ľudí ktorým záleží na svojom zdraví. A niet sa čomu čudovať. Väčšina potravín, ktoré sa dostávajú na náš stôl, je nejakým spôsobom chemicky ošetrená alebo sa s nimi v priebehu výroby alebo spracovania nakladalo takým spôsobom, že došlo k výraznému poklesu obsahu nutričných a biologicky cenných látok.

Tepelne upravovaná a inak znehodnotená strava, ktorej konzumácia v súčasnej spoločnosti prevláda, zúfalo postráda tieto životne dôležité látky. Potrebujete vzpruhu! Myslíte si, že vám pomôžu chemické energydrinky alebo iné životabudiče? Krátkodobo zrejme áno, ak chcete však dosiahnuť dlhodobé zmeny, cítiť sa lepšie, mlado a byt plní života, je potrebné obrátiť sa k prírode.

Čo obsahuje zelený jačmeň

Jedným z prírodných doplnkov je aj zelený jačmeň a lebo tiež nazývaný mladý jačmeň, ktorý sa teší čoraz väčšej popularite. Ide o mleté ​​sušené výhonky mladého jačmeňa, plodiny priamo nabité výživou, lebo obsahuje

  • vitamíny v prirodzenej podobe
  • 18 z 20 existujúcich aminokyselín
  • chlorofyl - viac kyslíka a energie pre vaše telo
  • minerály v ľahko vstrebateľnej forme
  • enzýmy - ako prevencia rakovinového bujnenia, lebo spomaľujú starnutie buniek

Výhonky zeleného jačmeňa sú zaujímavé predovšetkým pre svoj obsah aminokyselín, ktorých obsahuje celkom 18 z 20, vrátane všetkých esenciálnych, teda tých, ktoré si telo nedokáže vyrobiť samo a je nutné mu ich dodávať. Aminokyseliny sú základnou stavebnou jednotkou bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu a sú tak nevyhnutné pre bunkovú tvorbu, regeneráciu a celkovo pre zachovanie všetkých životných funkcií organizmu.

Tmavo zelená farba tohto sviežeho nápoja signalizuje vysoký obsah jednej z jeho najdôležitejších zložiek - chlorofylu. Jedná sa o rastlinný pigment ktorého úlohou je za pomoci svetelného žiarenia iniciovať fotosyntézu, proces pri ktorom dochádza k tvorbe sacharidov a kyslíka. Slnečná energia sa tak za pomocou chlorofylu pretvára v energiu využiteľnú naším telom. Zaujímavá je podobnosť molekuly chlorofylu s hemoglobínom, krvným farbivom. Výskumy potvrdzujú blahodárny vplyv chlorofylu na tvorbu červených krviniek a vyššiu efektivitu prenosu kyslíka.

Zelený jačmeň a jeho účinok na naše zdravie

Vďaka obsahu chlorofylu a bázických minerálov má zelený - mladý jačmeň výrazný alkalizujúci efekt. Ten je dôležitý pre neutralizáciu prekysleného prostredie v tele, vznikajúceho v dôsledku nevhodnej stravy a životosprávy. Takéto prekyslené prostredie je priamo živnou pôdou pre rôzne mikroorganizmy a choroby. K posilneniu imunity a všeobecne k udržaniu správnej funkcie väčšiny orgánov je potrebné konzumovať potraviny prispievajúce k optimálnemu pH v tele, teda aj mladý jačmeň.

Základným dôvodom, prečo je mladý jačmeň skutočne živou potravinou, je fakt, že obsahuje rad aktívnych enzýmov, teda základných katalyzátorov všetkých životne dôležitých procesov. Práve potrava zbavená enzýmov (napríklad tepelne upravená), teda zbavená života, je v dnešnej dobe základnou príčinou mnohých ochorení a zrýchleného procesu starnutia. Jedným z veľmi dôležitých enzýmov je enzým SOD - (superoxiddysmutáza). Je to enzýmový antioxidant s intracelulárnu aktivitou. Antioxidanty sú základom pri prevencii rakovinového bujnenia a všeobecne spomaľujú starnutie buniek. Doslova plnými dúškami tak môžete hltať neutíchajúcej životnú energiu, ktorá vás postaví na nohy.

Na kvalitu a obsah živín, rovnako ako na enzymatickú aktivitu produktu má kľúčový vplyv prostredie, v ktorom je pestovaný, rovnako ako šetrná technológia spracovania. Mladý jačmeň pochádza z čistej nedotknutej prírody, a je spracovávaný tak, aby boli zachované všetky prírodné vlastnosti, vrátane vlákniny a nezameniteľnéj sviežej vône. Toto tvrdenie sa zhoduje s posudkom nášho dietologického teamu a s garanciou výrobcu a dovozcu. Výrobok možno tak považovať za skutočný koncentrát živín bez prísad, farbív a konzervantov. Je taký, ako ho príroda pripravila.


Ako užívať Zelený jačmeň

Doporučené užívanie : Dospelí 1 čajová zarovnaná lyžička (t. j. 1,5 g) 2× denne. Deti od 3 rokov: 1/2 čajovej lyžičky (t. j. 0,75 g) 1× denne. Rozmiešajte v 150 ml chladnej neperlivej vody (deti v 100 ml), ale aj v ovocnej šťave.Vypite nalačno, ideálne 15 až 30 minút pred jedlom. Pri dávkovaní používajte suchú lyžičku a obal ihneď tesne uzavrite.

Jačmeň Advance - výrobný proces

Celý proces spracovania mladého jačmeňa je maximálne šetrný a zohľadňuje snahu zachovať v mladom jačmeni všetko hodnotné. Vďaka šetrnému spôsobu spracovania zostáva zachovaná biologická aktivita prírodných látok. Na konci spracovania nasleduje výstupná kontrola suroviny. V ČR vykonávame nezávislú kontrolu kvality v akreditovanom laboratóriu - mikrobiologickú analýzu a analýzu na ťažké kovy. Vďaka tomu môžeme zaručiť tej najvyššej kvality.

Jačmeň Advance - optimálne skladovanie

Pre zachovanie vysokej kvality zeleného jačmeňa je dôležité aj jeho skladovanie. Od ukončenia procesu spracovania sa preto Jačmeň ADVANCE uchováva za optimálnych skladovacích podmienok, ktoré zaručujú zachovanie stálej kvality. Pre zachovanie čo najvyššej kvality udržujte po kúpe produktu balenie v suchu, chlade a tme. Na naberanie používajte suchú lyžičku a obal ihneď uzavrite.

Referencie od zákazníkov na Jačmeň Advance Bio >>>